Menu Sluiten

Ruben Hein artistiek leider Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Zanger, pianist, componist en bandleider Ruben Hein wordt in 2019 en 2020 artistiek leider en dirigent van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Talentvolle musici kunnen zich vanaf 1 december 2018 inschrijven voor een auditie.  

Onder leiding van Ruben Hein doorlopen de 18 geselecteerde topmusici een coachingstraject dat gekoppeld wordt aan optredens en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten. Vanaf mei 2019 gaat het orkest op tournee met een door Ruben Hein op maat gecomponeerd en gearrangeerd programma waarbij hij zelf ook als vocalist/solist zal optreden. De ervaring die de startende professionals hiermee opdoen geeft een boost aan hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière.

Ruben Hein
Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Zijn muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuut langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar successen, onderscheidingen, awards, veelgeprezen albums, uitverkochte shows en projecten met o.m. Hans Teeuwen en New Cool Collective. Hij verzorgde voorprogramma’s van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red. In het voorjaar van 2018 bracht Ruben Hein zijn album ‘Groundwork Rising’ uit.

Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren: Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »