Menu Sluiten

Ronald Snijders 70 jaar

Een van de beste en meest bekende jazzmusici van Nederland, dwarsfluitist, musicoloog, schrijver en Delftenaar Ronald Snijders, is dit jaar 70 jaar geworden. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij.

Ter gelegenheid van dit heuglijke feit werd op zijn verjaardag, 8 april, door de Delftse wethouder van cultuur Bas Vollebregt een bijzondere expositie geopend die geheel aan Ronald Snijders gewijd is. Deze Delftse expositie duurt tot 16 mei en is als grote etalage expositie van buitenaf te zien door het glaswerk van het Gemeentehuis van het nieuwe treinstation Delft.

Muziek

Snijders’ cd’s, lp’s concertaankondigingen, optredens, instrumenten, foto’s en dergelijke zijn te zien. Met behulp van een mobiele telefoon is ook muziek te horen en te zien.

Op initiatief van een dit jaar opgerichte werkgroep RS70 worden er it jaar verschillende concerten gehouden in Delft, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Snijders speelt onder meer samen met het Jazzorchestra van het  Concertgebouw en met zijn eigen band.

Nieuwe cd

Uiteraard komt er een nieuwe cd van Ronald Snijders uit. Inmiddels heeft hij nu ruim 60 platen uitgebracht.

Verder komt er in juni opnieuw een Delftse expositie over hem die zal worden geopend door de Delftse burgemeester. Deze expositie is te zien in het Prinsenkwartier, tegenover Museum het Prinsenhof te Delft.

Vooravond

Ronald Snijders trad in de afgelopen maanden veelvuldig op als fluitist voor de NPO televisie in de TOP 2000 A Gogo, Matthijs Gaat Door, en in De Vooravond, samen goed voor meer dan 4 miljoen kijkers.

Verder ging er een documentairefilm over de slavernij getiteld Nieuw Licht in première bij NPO televisie waarvoor hij de filmmuziek componeerde en grotendeels zelf uitvoerde. Deze documentaire is nu onder meer nog te zien op NPO Start.

Autobiografie

Volgend jaar verschijnt de autobiografie van Ronald Snijders, ondertussen componeert de musicus nog tot drie stukken per dag.

Deel bericht

Laatste nieuws