Menu Sluiten

Rockit kondigt acht nieuwe namen aan

Nadat afgelopen mei de eerste zes namen van Rockit bekendgemaakt zijn, met Herbie Hancock als grote headliner, voegt het nieuwe festival nog acht klinkende acts toe aan de eerste editie op zaterdag 11 november.

Zo is de avontuurlijke LA, West Coast Get Down scene vertegenwoordigd met uprising stars Thundercat (Stephen Bruner, foto), Miles Mosley en Knower, waarbij deze acts zich bewegen tussen psychedelische funk, zwoele (soul)jazz en uitbundige elektronica. Daarnaast duikt Rockit de hedendaagse jazz in met twee van de meest toonaangevende namen van de internationale jazzscene: Mark Guilliana Jazz Quartet (1980, New Jersey) en Avishai Cohen Quartet (1978, Israël). Deze generatiegenoten staan beide bekend door hun eigenzinnige progressieve sound en diep doordringende spel.

De naam Allison Miller is in Nederland relatief nieuw, maar deze drumster, componist en bandleider draait in de New York scene al heel wat jaartjes mee. Haar groep, Boom Tic Boom, valt op door eigenzinnige sound en een niet alledaagse bezetting, bestaande uit klarinet, cornet en viool, piano en bas. En dan zijn er nog TaxiWars en tUnE-yArDs, twee totaal verschillende groepen die toch veel gemeen hebben: ze zijn ongrijpbaar, bruisend van experiment en staan garant voor een explosieve performance. De Vlamingen van TaxiWars, met frontman Tom Barman (dEUS), behoeven eigenlijk geen introductie meer; ze waren ook dit jaar te zien op Eurosonic. De Amerikaanse Merril Garbus (1979) heeft met tUnE-yArDs ook al de nodige credits opgebouwd. Deze eigenzinnige dame staat bekend om haar onconventionele werkwijzen, haar aanstekelijke Afrikaanse grooves, theatrale samplepop, vocal loops met een rauw folkrandje.

Zaterdag 11 november, 16.00 uur, De Oosterpoort, Groningen
Ticket: € 47,50 (excl. € 3,50 servicekosten)
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop over het festival op www.rockit-festival.nl

Deel bericht

Laatste nieuws