Menu Sluiten

Richard Bona, Jimmy Haslip op Dutch Double Bass Festival

Sterbassisten Richard Bona en Jimmy Haslip zijn te gast op de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival, dat op 8 en 9 juni 2019 plaatsvindt in Rotterdam.

De in Kameroen geboren bassist Richard Bona (1967) is bekend door zijn werk met Harry Belafonte, Pat Metheny en John Legend. Zijn album Tiki is genomineerd voor een Grammy Award en haalde in Nederland de albumcharts. Bona bespeelt zowel de basgitaar als de contrabas, schrijft zijn eigen stukken en zingt. Op het festival speelt hij met zijn eigen band.

Jimmy Haslip geldt als een van de meest gerenommeerde  jazzbassisten van het moment. Hij is bekend van zijn band The Yellowjackets, die hij oprichtte met onder meer Robben Ford. Verder speelde hij met onder meer Bruce Hornsby, Rita Coolidge, Gino Vanelli, chaka Khan en Anita Baker. Op het DDBF brengt Haslip, samen met de band van percussionist Jeroen de Rijk, een eerbetoon aan baswonderkind Jaco Pastorius.

Andere interessante programma-onderdelen zijn onder meer Nederlandse Muziekprijs winnaar Rick Stotijn, die de samenwerking aangaat met het gerenommeerde Matangi Quartet, en festivaloprichter James Oesi die speelt met David Kweksilber op rieten. Alleskunner Tony Overwater speelt een soloconcert op contrabas en violone.

Informatie over het programma en kaartverkoop zijn te vinden op DDBF.nl

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »