Menu Sluiten

Recensie: So What’s Next? Eindhoven

De 10e editie van So What’s Next? Jazzfestival in Eindhoven was breed opgezet. Van clubnight, festivalnight tot optredens van aankomende talenten overal in de stad.

Tekst: Redactie Jazzism | Foto’s: Angelique Lemmens

Op vrijdag 28 oktober ging het festival van start met een succesvolle en gezellige clubnight. Dj’s van Sublime draaiden muziek rondom de optredens van Sven Hammond en bassiste Adi Oasis.

Adi Oasis 

Jazzanova

De dag erna begon met de elektronische fusion van Jazzanova. De 10-man sterke band kwam speciaal voor dit festival naar Nederland. Met sterke nummers die veel ruimte lieten voor solo’s.

Jazzanova 

Kraak en Smaak

Publiekstrekker Archie Shepp moest verstek laten gaan. Kraak & Smaak verving hem met verve, frontvrouw Berenice weet hoe ze de zaal meekrijgt.

Kraak en Smaak

Ashley Henry

Musici uit Londen hebben afgelopen jaren steeds meer terrein gewonnen. Ze staan bekend om de veelheid van invloeden die ze moeiteloos mixen. Het trio van toetsenist Ashley Henry is duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Met weergaloos en energiek spel in de beste jazztraditie, hielden ze het publiek geboeid.

Yellowjackets

Lady Blackbird is een fenomeen. Haar podiumpresentatie is aanvullend op haar bijzondere stem in de nummers die voor haar gemaakt zijn. Voor ons was de afsluiter de Yellowjackets in de kleine zaal. Fantastisch hoe zij na al die jaren nog altijd zo geïnspireerd spelen en de kwaliteit op hoog niveau kunnen houden.

Yellowjackets

Deel bericht

Laatste nieuws