Menu Sluiten

Podcast: Enthousiaste duik in heden en verleden van jazz

In een nieuwe podcast Jazz Changers duikt saxofoniste-componiste Kika Sprangers duikt samen met programmeur-docent en journalist Koen Graat in het heden en verleden van jazz.

Waar en hoe is die botsing tussen de rijke jazztraditie en allerlei andere muzikale tradities ontstaan en tot bloei gekomen? En hoe raakte jazz daarna weer zo vruchtbaar met andere muziekstijlen vervlochten? In de podcast-serie Jazz Changers van Vrije Geluiden Soul en Jazz bespreken én beluisteren Kika en Koen de uit de jazzontwikkelingen en de allernieuwste cross-overs.

In de eerste 3 afleveringen van Jazz Changers staat Bitches Brew van Miles Davis centraal. Kika en Koen bespreken het begin van de jazzrock en fusion. Aan de hand van tracks en anekdotes krijg je inzicht in De aanloop naar het legendarische album en de muzikanten die Miles uitkoos om mee te spelen. De meest prangende vraag: hoe invloedrijk was Bitches Brew eigenlijk. Aflevering 3 ligt de focus op jazzrock met Joe Zawinuls Weather Report, John McLauglin (Mahavishnu Orchestra) en Chick Corea en zijn Return to Forever.

Foto: Ben Houdijk

Hier alvast de trailer:

Deel bericht

Laatste nieuws