Menu Sluiten

Ongewone jazz van Alba Gil Aceytuno in Rotterdam en Nijmegen

RAUW (voorheen Festival Jazz International Rotterdam) biedt elk jaar een uitzonderlijk jazztalent de kans een eigen ‘droomband’ samen te stellen, er mee op te treden en nieuw eigen werk te spelen: The Pack Project. Alba Gil Aceytuno valt ditmaal de eer te beurt The Pack in te vullen. Ze doet dat niet alleen in Rotterdam, maar ook op het Festival Jazz International Nijmegen.

Door Emil Roes

Ze heeft daar wel het nodige geduld voor op moeten brengen.

Alba: “The Pack Project stond in 2020 gepland, maar die kon natuurlijk niet doorgaan. Dit project is een enorme impuls geweest om mijn componeren te ontwikkelen en mijn stijl te bepalen. Ik schrijf al een tijdje muziek en nu ben ik mijn ideeën gaan vormgeven voor een band met 7 musici met een blazerstrio, twee drummers, een bas en een gitaar. Dat is een geweldige uitdaging. Ik kan niet wachten op de uitvoering. Afgelopen jaar heb ik alleen maar zonder publiek gespeeld, maar dan mis je zoveel! Het geeft zo’n andere sfeer, zo’n ander stemming. Het verandert ook je manier van spelen. Ik voel nu al de energie in me stromen als ik aan de komende concerten denk!”

Op vrijdag 29 oktober trapt Alba Gil Aceytuno het drie-daagse festival in Nijmegen af, twee dagen eerder is de premiere van The Pack Project in Rotterdam.

Opgepotte energie

Wat kunnen we verwachten? “Nou, in ieder geval een boost aan energie. Ik haal mijn inspiratie op verschillende plaatsen vandaan. Ik kom van Gran Canaria, mijn muziek heeft Afrikaanse invloeden en ik houd ook van klassiek en punk. Kamasi Washington is een groot voorbeeld voor mij. Dus ja, verwacht een ongewone jazzmix waar de opgepotte energie van een jaar geduld uit ontsnapt.”

Pep, pit en damp uit je oren dus. We gaan het zien, we gaan het horen!

Alba Gil Aceytuna is te zien op RAUW, en op Festival Jazz International Nijmegen.

(foto: Andreas Terlaak)

Deel bericht

Laatste nieuws