Menu Sluiten

On tour: Vincent Houdijk met The Polestar Project

Vibrafonist Vincent Houdijk tourt dit najaar met zijn band VinnieVibes door Nederland en heeft daarbij een project ontwikkeld dat is geïnspireerd op het muzikale levensverhaal van drie muzikale pioniers.

Zo is handpan-specialist Kabeçaõ bedreven in zijn virtuoze, intieme spel. De ‘hang’ heeft hij leren bespelen op straat. Hij werd op slag verliefd op het instrument en heeft sindsdien de hele wereld rond gereisd voor concerten en masterclasses.

Fagottist Paul Hanson is de grondlegger van de ‘electric bassoon’ en heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met zijn fenomenale improvisaties. Naast dat hij zelf een begaafd fagottist is, speelde hij met grootheden als Billy Cobham, Wayne Shorter, Randy Brecker, Bela Fleck and the Flecktones, Peter Erskine, Don Cherry en Omar Sosa.

Houdijk over zijn nieuwe project: “Ik ben op zoek gegaan naar instrumenten die, net zoals mijn vibrafoon, minder bekend of gebruikelijk zijn in een band. In Nederland is een handjevol bands met een vibrafonist. Ik voel mij als vibrafonist geroepen om mijn instrument meer onder de aandacht te brengen en vanuit enthousiasme het smaakprofiel van de luisteraars te kietelen. “

VinnieVibes bestaat uit Jasper van Damme (saxofoon), Gersom Raams (gitaar), Aram Kersbergen (contrabas/basgitaar), Haye Jellema (drums) en Vincent Houdijk (vibrafoon/malletkat). Gastmuzikanten zijn Paul Hanson – Electronic Bassoon (USA) en
Kabeçaõ – Hangdrum (Portugal)

Deel bericht

Laatste nieuws