Menu Sluiten

On The Roof: 10 jaar bijzondere concerten in een adembenemende setting

On the Roof, pop-up podium voor eigentijdse jazz en geïmproviseerde muziek, gaat zijn tiende seizoen in. Wat in 2012 begon als een spontane samenwerking van een ondernemer en een kunstenaar uit Amsterdam Noord is inmiddels uitgegroeid tot toonaangevende zomerse concertreeks.

De kwaliteit en diversiteit van het programma, de intieme setting en het spectaculaire uitzicht over het IJ  maken van On the Roof al tien seizoenen een gewilde muzikale oase in de hoofdstad. “Elk concert is een cadeau aan mezelf waarbij het publiek met mij mee geniet” aldus initiator Felix Hildenbrand.

Gelauwerde helden

Met Yuri Honing en het B.E. Trio van Jasper van ’t Hof staan ook deze keer weer een aantal gelauwerde helden van de Nederlandse jazz op het dak. Fuensanta Méndez en Teis Semey vertegenwoordigen een nieuwe generatie buitenlandse talenten die zich in Amsterdam hebben gevestigd en die de grenzen opzoeken van jazz en geïmproviseerde muziek.

Met Bahghi en Stan Vreeken biedt On the Roof een podium aan spraakmakende jonge singer-songwriters en met Lau Noah aan een intrigerende act uit het buitenland. Met spanning verwacht wordt de ontmoeting van ster violiste Liza Ferschtman en jazzpianist Rembrandt Frerichs.

Jubileumconcert in Bimhuis

Voor één avond steekt On the Roof initiator Felix Hildenbrand het IJ over om een bijzonder jubileumconcert samen te stellen bij jazztempel Bimhuis. Een uitzonderlijke solo set van Juan Pablo Dobal, gevolgd door de wereldpremière van ‘Untraveled land’, het nieuwe project van Oene van Geel en Nawras Altaky, staan 31 juli a.s. op het programma.

Het programma ziet er als volgt uit:

23 juli – Jasper van ‘t Hof’s B.E. Trio

31 juli – Jubileumconcert @Bimhuis – Juan Pablo Dobal & ‘Untraveled land’

6 augustus – Lau Noah

13 augustus – Arifa – Danubian Voyage

20 augustus – Teis Semey Trio

29 augustus – Liza Ferschtman & Rembrandt Frerichs

3 september – Stan Vreeken

Informatie & tickets vind je op on-the-roof.com

Deel bericht

Laatste nieuws