Menu Sluiten

Nieuwe muziek van Teus Nobel Acoustic Trio

In navolging van het Teus Nobel Acoustic Trio album After Hours is er nu een nieuwe ep: Love Vibrations. Hierop spelen naast Nobel op trompet en flugelhorn wederom gitarist Tim Langedijk en Thomas Pol op contrabas. Als gastsolist is de Vlaamse pianist Jef Neve te horen.

Het trio speelde meer dan 50 concerten met de muziek van After Hours. Daardoor raakten ze zo op elkaar ingespeeld, dat de behoefte ontstond nieuw repertoire op te nemen. Dat werd Love Vibrations.

Mooiste ballad ooit geschreven

De ep bestaat, net als zijn voorganger, uit jazzstandards. Maar ook werd gekozen voor een instrumentale versie van Little Wing van Jimi Hendrix. Volgens Nobel een van de mooiste ballads ooit geschreven. Hij benadert het nummer als een vocalist: in lijn met het origineel maar uiteraard ook in lijn met Chet Baker, die nog altijd als rode draad geldt voor dit trio.

Klassiekers

Verder vind je op deze ep de klassiekers Beatrice (Sam Rivers), Estate (Bruno Martino), My Little Brown Book (Billy Strayhorn) en Harlem Nocturne (Earl Hagen/Dick Rogers). Voor laatstgenoemde song werd het trio eenmalig uitgebreid met Jef Neve op Fender Rhodes. Natuurlijk ontbreekt Horace Silvers, Love Vibrations, niet. Deze up-beat bossanova nodigde Chet Baker al eens uit tot buitengewoon frivool spel (op het album Someday My Prince Will Come, 1983). Nobels trio gaat op diezelfde voet verder, met soli van alle bandleden.

3 nummers uitgebracht

3 nummer zijn ondertussen uitgebracht via streaming diensten. Je kunt ze beluisteren via de link in de naam van de song.

Beatrice

Geschreven door Sam Rivers, is een lyrische swinger die ook regelmatig als ballad uitgevoerd werd. De ongebruikelijke harmonische structuur biedt tal van mogelijkheden om als solist je verhaal richting te geven. Alle drie de bandleden doen dit dan ook vol overgave.

Estate

Voor Teus Nobel een van de mooiste slow bossa nova songs ooit geschreven. Nobel kan dit stuk nooit los kunnen zien van de sublieme uitvoeringen door Chet Baker, waarin Baker zijn ziel herhaaldelijk blootlegt. In deze nieuwe uitvoering heeft Nobel getracht dit kwetsbare karakter wederom een stem te geven, in een bijna tergend langzame versie waarin de thematiek alle ruimte krijgt om de melancholie uit te ademen.

Harlem Nocturne

Een nog relatief onbekende maar prachtige ballad. Voor deze single heeft Teus Nobel zijn trio eenmalig uitgebreid met pianist Jef Neve. Op de Fender Rhodes geeft deze Vlaamse virtuoos, met wie Nobel al vele jaren de wereld over reist, de song exact die dromerige en haast filmische vibe die het beoogt.

 

Deel bericht

Laatste nieuws