Menu Sluiten
Chaka Khan

Nieuw werk van Chaka Khan uitgebracht

Chaka Khan is als speciale vocale gast te horen op Under Your Spell. Zij schreef het nummer samen met de Nederlander Stephen Emmer. Dit is het eerste songmateriaal wat zij zelf sinds jaren uitbrengt. Chaka Khan, wereldwijd bekend als de onbetwiste ’Queen Of Funk’ en de winnares van maar liefst 10 Grammy Awards, heeft in het verleden onder meer samengewerkt met Stevie Wonder en Prince.

 Op uitnodiging van Stephen Emmer zijn vervolgens speciaal hiervoor geselecteerde dj’s ermee aan de slag gegaan om een aantal moderne remix versies van het nummer te produceren. De release is nu uit in vier verschillende versies, van de hand van internationaal gelouterde, overwegend Nederlandse, dj’s-producers. Zo is er de uit Rotterdam afkomstige Moods, bekend van Boogie Angst, het label van Kraak & Smaak. Ook de in Nederland geboren en in Moskou populaire Dani Hageman is van de partij. En er is een versie van het Amsterdamse Auro, waar onder anderen Bart B More deel van uitmaakt. Tot slot is er ook nog een remix van DJ Tieks uit London, bekend van zijn Ministry Of Sound residentie en de mondiale dance hit Summertime. Chris Gehringer, bekend van zijn werk voor onder anderen Rihanna, Drake en Tiësto, heeft in de Sterling Sound Studios in New York de mastering voor zijn rekening genomen. Al met al een lijst van namen om je vingers bij af te likken voor deze productie waarbij Chaka eindelijk weer zingt als ten tijde van haar mondiale succes met I’m Every Woman.

Het origineel is afkomstig van het eerdere Home Ground album van Stephen Emmer wat afgelopen jaar in de US de Gouden Global Music Award kreeg. Afgelopen week nog kreeg Stephen voor hetzelfde project tevens de Humanitarian Award 2018 uitgereikt voor Best Peace Music vanuit Amerika.

Chaka over Under Your Spell: “De muziek spreekt voor zich!”

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »