Menu Sluiten

Nieuw project van Reinier Baas: #oneminuteradio

#oneminuteradio is het nieuwste project van de Amsterdamse gitarist Reinier Baas. De stukken die hij speciaal voor dit project heeft geschreven hebben een lengte van precies 1 minuut, speciaal voor mensen met een ‘ondergemiddeld concentratievermogen’.

#oneminuteradio kan volgens de musicus worden omschreven ,,als mijn meest gevarieerde output tot nu toe. De stukken hebben een lengte van precies één minuut, en hebben als doelgroep ‘mensen met een bovengemiddeld karakter en een ondergemiddeld concentratievermogen.’

#oneminuteradio illustreert Reiniers benadering van zijn instrument perfect, en onderschrijft daarnaast zijn liefde voor hip-hop beats, lo-fi samples, 20ste-eeuwse harmonieën en Afrikaanse drum muziek. Ondanks alle variatie in instrumentatie en stijl is ‘#oneminuteradio’ een verrassend coherent geheel, aldus de maker.

Reinier Baas (1985) is een eigenzinnige gitarist en componist uit Amsterdam met een hoog DIY-gehalte. Vorig jaar bracht hij het album Mokum in Hi-Fi uit, met saxofonist Ben van Gelder. Ook bracht het duo Smash Hits (2018) uit, waarvoor van Gelder en Baas samenwerkten met het voltallige Metropole Orkest. Zijn ‘grotendeels instrumentale opera’ getiteld Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix en zijn album Mostly Improvised Instrumental Indie Music leverden hem beiden een Edison Award op.

Naast zijn solowerk speelt Reinier Baas momenteel ook in Benjamin Herman’s punk/jazz groep Bughouse, Ben van Gelder trio ft. Han Bennink, Simone Graziano’s FRONTAL en Peter Gall’s PARADOX DREAMBOX.

De release van #oneminuteradio staat gepland voor 26 februari. Later dit jaar verschijnen nog drie releases in deze serie.

Een preview is nu te horen op reinierbaas.com

(foto: Krijn van Noordwijk)
What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws