Menu Sluiten

Nieuw: koken met Gregory Porter!

Jazzism heeft geen kookrubriek, en voor zover wij dat kunnen overzien gaat dat ook niet gebeuren. Gregory Porter ziet dat genuanceerder. In zijn nieuwe online show The PorterHouse With Gregory Porter begeeft de sympathieke zanger zich tussen de potten en pannen.

 

Met kennelijk gemak, zo lijkt het. Terwijl zijn muziek op de achtergrond speelt, presenteert de zanger annex chef zijn familierecepten, deelt hij de keukengeheimen van zijn moeder en laat hij zien wat hij tijdens zijn wereldtournees zoal voorgeschoteld krijgt.

 

Porter vertelt daarbij smakelijke verhalen, en gaat ook in op de interessante ontmoetingen die hij zoal wereldwijd beleeft. In de eerste aflevering bijvoorbeeld deelt hij een recept voor borsjt, waarin elementen voorkomen die zijn vrouw heeft meegenomen uit haar geboorteland Rusland.

 

Ook deelt Porter voedsel uit, bijvoorbeeld in de kerk waar zijn broer Dionne in de gaarkeuken werkt, om zo de behoeftigen in zijn omgeving van een warme maaltijd te voorzien. Porter amelt daarbij geld in voor de liefdadigheids-instelling No Kids Hungry, die 100.000 maaltijden wil verspreiden voor mensen die het niet kunnen betalen.

 

,,Muziek en eten, dat zijn twee zaken in het leven waar ik van houd’, verklaat de zanger zijn nieuwe passie. ,,De keuken was mijn thuis, voordat ik het podium opstapte om zanger te worden. Voedsel is niet zomaar voedsel, het is traditie, het is familie, het zijn mijn wortels, en dat is muziek net zo goed. Als ik een goede maaltijd maak, voelen mensen zich op hun gemak, zie je hun gezicht opklaren. En dat is precies wat muziek ook doet. Het schrijven van songs, en het maken van gerechten, beide hebben mij altijd geinspireerd.’’

 

Koken met Gregory is te zien via Youtube

Deel bericht

Laatste nieuws