Menu Sluiten

Nieuw album, tour en JUNO Award voor Laila Biali

De Canadese jazzzangeres, pianiste en songwriter Laila Biali heeft in eigen land de prestigieuze JUNO Award in de wacht gesleept. De JUNO is de belangrijkste muziekprijs van het land.

Andere genomineerden in dezelfde categorie waren onder meer Diana Krall en Tony Benett.

Eerder winnaars waren Michael Bublé en geluidskunstenaar Daniel Lanois.

In 2018 verscheen van Laila Biali haar gelijknamige debuutalbum voor platenmaatschappij ACT, een label dat zich inzet voor vernieuwende jazz en aangrenzende genres.

Het album bevat eigenzinnige bewerkingen van onder meer Yellow van Coldplay, I Think It’s Going To Rain Today van Randy Newman en David Bowie’s Let’s Dance.

Het album is in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk goed ontvangen. The Daily Mail schreef bijvoorbeeld: ”Laila Biali slaagt er in jazz en pop op meesterlijke wijze met elkaar te verbinden.”

Onze oosterburen vonden, bij monde van het lifestyleblad Gala: ”Lailia Biali’s wereld is veel te kleurrijk om in genres te vatten. Ze mengt jazz, blues en pop, en zorgt voor ‘good vibrations’.

Laila Biali is getrouwd met de uit New York afkomstige drummer, producer, engineer en studiomuzikant Ben Wittman, die onder meer werkte met Sting, Laurie Anderson, Paul Simon en Erasure.

Als we de voortekenen mogen geloven komt Laila Biali in het najaar opnieuw naar Europa voor een aantal shows, dan staat ook een nieuw album op stapel.

Deel bericht

Laatste nieuws