Menu Sluiten

Nabou Claerhout wint Jong Jazztalent Gent 2021

Nabou Claerhout is op Gent Jazz tot Jong Jazztalent Gent 2021 gekroond. De 27-jarige trombonist krijgt 10.000 euro om haar droomproject te realiseren en treedt daarmee in de voetsporen van onder meer De Beren Gieren, Steiger en BRZZVLL.

Nabou Claerhout kreeg de prijs van €10.000  overhandigd na het optreden van Donder & Apeland, de Jong Jazztalent Gent-winnaars van vorige editie. Die laatste wonnen dezelfde wedstrijd vorig jaar.

Bart van Lier

Het project van Nabou Claerhout, frontvrouw van het kwartet NABOU, is ambitieus: ,,Aan het conservatorium van Codarts Rotterdam brachten twee trombonehelden, Ilja Reijngoud en Bart van Lier, elke week een trombone-ensemble samen,” vertelt het aanstormend talent. “Als jonge student viel mijn mond open dat zoiets überhaupt bestond.”

Persoonlijkheid

Het concept heeft Claerhout sindsdien niet meer losgelaten en met het prijzengeld van Jong Jazztalent Gent wil ze aan het realiseren van haar droom beginnen: een ensemble van zes (!) trombonisten – allemaal getalenteerde twintigers uit verschillende Europese landen – aangevuld met een driekoppige ritmesectie. ,,Ik ben op zoek gegaan naar zowel specifieke klankkleuren als naar persoonlijkheid”, zegt Claerhout. ,,Het is belangrijk dat er een goed evenwicht is in het samenspel, maar ook dat iedere muzikant sterk genoeg is voor de solopartijen.”

Gent Jazz 2022

De 27-jarige trombonist brengt het ensemble niet alleen samen, het repertoire zal ook bestaan uit werk dat ze zelf componeert en arrangeert. Het resultaat wordt gepresenteerd op Gent Jazz 2022.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »