Menu Sluiten

Music Meeting Festival 2022 presenteert ‘Cuba Upside Down’

MusicMeeting Festival keert deze lente eindelijk weer terug naar Park Brakkenstein in Nijmegen. De 36e editie vindt traditiegetrouw plaats in het Pinksterweekend op 4, 5 en 6 juni en heeft als thema Cuba Upside Down’. 

MusicMeeting verwelkomt dit jaar zowel gevestigde artiesten als opkomend talent uit de invloedrijke Cubaanse muziekscene. De eerst bevestigde namen zijn Alain Pérez, Osain del Monte en Ping Pong Piano. Het programma wordt aangevuld met optredens van artiesten uit alle windstreken, waaronder Damir Imamović, Rita Payés en Antibalas

Cubaanse meesters in Park Brakkenstein
Dit jaar zijn onder anderen de Cubaanse zanger/bassist én recente Latin Grammy winnaarAlain Pérez y la Orquesta, voor het eerst in Nederland met zijn voltallige orkest,Osain del Monte, een 13-koppig Cubaans percussie- en dans collectief, en Ping Pong Pianote bewonderen op het podium van MusicMeeting Festival. Laatstgenoemde betreft een productie van MusicMeeting, bestaande uit de vier Cubaanse pianisten Ivan ‘Melón‘ Lewis, Ramón Valle, Marialy Pacheco en Rolando Luna. 

De eerste namen van artiesten buiten het Cuba thema zijn eveneens van een bijzonder kaliber. Zo is de Spaanse zangeres en trombonistRita Payéseen ware (YouTube-)sensatie, doet de Bosnische Sevdah zangerDamir Imamovíćhet festival aan met het prachtige project ‘Singer of Tales‘ en vertegenwoordigtAntibalasuit New York afrobeat in optima forma. 

Liefde voor Cuba
De liefde voor de cultuur en muziek uit Cuba zit diep en dat wil de organisatie van MusicMeeting dit jaar met alle bezoekers delen. Artistiek leider Maite Hontelé heeft daarbij ook een persoonlijke reden om voor het thema ‘Cuba Upside Down’ te kiezen. Verlangend naar de Cubaanse son, mambo en timba, speelde ze als kind de Cubaanse ritmes mee met haar trompet.

Tickets & data
MusicMeeting Festival vindt plaats op 4, 5 en 6 juni 2022 in Park Brakkenstein | Nijmegen. De online ticketverkoop start op woensdag 2 maart via www.musicmeeting.nl.Kaarten voor MusicMeeting Festival 2020 blijven geldig voor het de festivaleditie van 2022. 

Voor meer informatie en het volledige programma, houd MusicMeeting in de gaten via de website, FacebookenInstagram. 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »