Menu Sluiten

Mondriaan Jazz Festival kondigt nieuwe namen aan

In Den Haag vindt dit jaar op 14 oktober het Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ plaats. Verspreidt over verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag, in het Paard, Koorenhuis en Humanity House zijn verschillende jazzmuzikanten te horen.

Het festival kondigt nu haar laatste namen aan. Zo wordt de line-up uitgebreid met Moonchild (foto), die door samenwerkingen met Stevie Wonder, Jill Scott en India.Arie  een vaste plek heeft veroverd in de L.A. neo-soulscene. De Haagse pianist Rembrandt Frerichs speelt voor deze gelegenheid een speciale Mondriaan-set. Post-bop jazz saxofonist Ravi Coltrane – zoon van de legendarische saxofonist John Coltrane – brengt éénmalig een bijzondere live-uitvoering ten gehore van het Canto Ostinato en overdag geeft Coltrane een masterclass aan het Koninklijk Haagse Conservatorium en later tijdens het festival is de Amerikaan beschikbaar voor vragen vanuit het publiek tijdens een live Q&A. Daarnaast zijn improvisatie duo Niels Broos x Jamie Peet en de Haags-Rotterdamse groep FLiNK aan de line-up toegevoegd.

Eerder waren aangekondigd Nate Smith KINFOLK (USA), Rohey (No), FORQ (USA), Jaimeo Brown Transendence (USA), Mammal Hands (UK), Jamire Williams (USA) en de Indiase zangeres Ganavya.

Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ vertaalt de liefde van Mondriaan voor jazzmuziek naar een internationaal progressief jazzfestival. De line-up is gericht op de hedendaagse jazz/crossover top, waarbij de beruchte New Yorkse jazzscene – met haar vele progressieve subculturen – centraal staat. Immers bracht Mondriaan een groot deel van zijn leven door in de levendige Amerikaanse stad.

#MJAZZ Mondriaan Jazz Festival
Tickets kun je hier kopen, kaartprijs: €25 (ex. servicekosten)

Deel bericht

Laatste nieuws