Menu Sluiten

Moers Festival viert experimentele muziek

Liefhebbers van experimentele muziek vieren in het pinksterweekend  (17-20 mei) een uniek festival in de stad Moers bij Düsseldorf. Velen noemen Moers festival een avant-garde en jazzhappening. De makers noemen het ‘een tijd en plaats voor muziek, zingeving, superhelden en samenzijn’.

Er zijn concerten met artiesten van over de hele wereld, discussies en meer wat je normaal gesproken niet op een festival verwacht. Veel artiesten zullen elkaar voor het eerst live ontmoeten op het podium. Naast artiesten uit meer dan twintig landen wereldwijd, zijn er twee waar de nadruk op ligt: Japan en Namibië. Ook dit jaar creëert het festival een experimentele laboratoriumsituatie. Daarin treffen acts die elkaar nooit eerder hebben ontmoet samen op. Premières worden gepresenteerd en trends gezet. Politiek is aanwezig in de Moers Discussies. Verder is er een tentoonstelling Stolen Moments: Namibian Music History Untold  en de opdracht compositie voor Eslon Hindundu. Hij is maker en dirigent van de eerste Namibische opera over de genocide op de Herero en de Nama.

Avant-garde talent

Het project Captain Niederrhein im Rausch Des Unimoersums is al een Moerse traditie in het promoten van jong avant-garde talent. Ook treden op: Nduduzo Makhathini Trio, Ruth Goller Skylla, Danny Fox Trio, Jambinai, Satoko Fujii Tokyo Trio en meer.

Meer info & tickets vind je hier

Deel bericht

Laatste nieuws