Menu Sluiten
Christian Scott

Met Jazzism naar concerten

Van 10-12 november stormt het in Oostende (België). Op het programma van STORM-festival staan onder meer Christian Scott, Ambrose Akinmusire en Shabaka & the Ancestors. Je kunt kaarten winnen via de Jazzism-nieuwsbrief van oktober. Meld je nu aan met de button in de rechterbovenhoek!

Jazzism verstuurt iedere maand een nieuwsbrief. De onderwerpen verschillen per keer: een cd-recensie, een portret van een jazzartiest of een bespreking van een iconisch album. Maar altijd kun je via de nieuwsbrief kaarten winnen voor concerten in Nederland of België. Aanstaande donderdag verschijnt de Jazzism-nieuwsbrief van oktober met 2 winacties. Je kunt dan kiezen uit kaarten voor STORM-festival in Oostende België (10-12 november) of voor Marcus Miller in 013 Tilburg (14 november). Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en maak kans op die kaarten!

 Marcus Miller

Win kaartjes voor Marcus Miller

www.stormfestival.be www.013.nl 

Via de nieuwsbrief van augustus won de heer Langen kaartjes voor het concert van Tom Browne op 13 september in de Boerderij te Zoetermeer. Hij schreef er het volgende over:

Gezien: Tom Browne ft. Joyce San Mateo & band

Bezetting: Tom Browne – trompet, bugel / Julian Souisa – gitaar / Davy Andy Henket – drums / Joyce San Mateo – zang / Jay-Tee Teterissa Malawau – bas / Jonn Reyna – keyboards

Tom Browne is bezig aan een korte toernee met band als reprise op de promotie van zijn cd Legacy. Maar natuurlijk viel niet te ontkomen aan zijn meesterwerk uit 1980 Funkin’ for Jamaica (N-Y). Lang niets meer van hem gehoord? Dat klopt! Na zijn grote hit kwam zijn carrière niet echt van de grond. Hijzelf wel want hij koos uiteindelijk voor zijn droom om piloot te worden. Dat is gelukt maar hij keerde deels terug naar de muziek en werd daarnaast vlieginstructeur. Hij trad veel op maar kon zich geen band veroorloven. Daar kwam verandering in toen de organisatie van Delft jazz de vergeten legende in de VS wist op te sporen en over te halen voor een optreden. Via crowdfunding kwam hij in 2013 naar ons land en trad op met een band van het conservatorium. Dat is goed bevallen want het kreeg een vervolg die zelfs resulteerde in een cd met een Nederlandse band. 

Vorig jaar trad hij op in dezelfde samenstelling, onder andere in de North Sea Jazz Club. In Zoetermeer bracht hij een enthousiaste herhaling van dit concert. De start was wat timide en bescheiden in de wat lauwe en matig gevulde zaal. De energieke en vrolijke Tom Browne liet zich hierdoor niet ontmoedigen en deed hard zijn best de zaal op te warmen. Hij leek daarbij wat afgeleid door het steeds weer plukken aan de microfoon van zijn trompet en het sturen van de band. De laatste vier maten van een nummer gaf hij consequent aan door zijn trompet boven zijn hoofd te houden als een signaal van time-out. Dat had minder gekund met zo’n uitstekende muzikanten om je heen en bovendien ook nog eens een voortreffelijke zangeres. Dat moest goed komen en dat kwam het ook. Over de twee sets kwam alle hits aan bod zoals Grip your hips and move, Fungi mama, Let’s dance en nieuwe nummers als Life en het soulvolle Daydreamin’. Daarnaast kregen de muzikanten alle gelegenheid te soleren. De piepjonge drummer (mijn kleinzoon grapte Tom Browne) soleerde uitbundig in beide sets, de bassist slapte erop los, de pianist improviseerde in alle stijlen, waar de gitarist grossierde in funky riffs. In de tweede set in frisse outfit viel alles op zijn plek. Het geluid was beter, de energie op het podium steeg, de muzikanten waren vrijer en zo kwam ook de zaal los. Het concert bereikte in het slotnummer zijn hoogtepunt in een uitgelaten versie van de alom bekende hit waar we maar geen genoeg van krijgen. In zo’n feel good stemming mag de afterparty met de dj nog wel even duren maar is het ook lekker huiswaarts te gaan. Met een steviger performance, minder sturen door Tom Browne en meer lef van de muzikanten zou dit niet misstaan op North Sea Jazz volgend jaar. Ik voorzie een funky feestje op een podium als Mississippi!

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »