Menu Sluiten

Martin Fondse winnaar van de Buma Boy Edgarprijs 2017

Tijdens de elfde editie van het succesvolle jazznetwerkevenement inJazz is de winnaar van de Buma Boy Edgarprijs bekendgemaakt. De prijs is dit jaar toegekend aan pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse.

Onderdeel van de prijs is een door Fondse zelf samen te stellen concertavond op 6 december 2017 in het Bimhuis. Bij die gelegenheid zal hem de prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 12.500 en een plastiek van Jan Wolkers, worden overhandigd. Eerder die dag, tijdens de conferentie, ging Martin Fondse in gesprek met hoornist Morris Kliphuis over jazzcomposities. Dit naar aanleiding van de compositieopdracht die dit jaar door het North Sea Jazz Festival verstrekt is aan Morris Kliphuis.

inJazz
De elfde editie van het grootste Nederlandse jazznetwerkevenement werd op vrijdag 23 juni door ruim 450 (inter)nationale professionals bezocht. Overdag was er een conferentieprogramma vol panels, workshops en netwerksessies in LantarenVenster. In de avonduren, op 22 en 23 juni, vond het gratis toegankelijke festivalgedeelte van inJazz plaats. Ruim 30 veelbelovende acts uit binnen- en buitenland wisten de bezoekers in LantarenVenster en Kantine Walhalla te verrassen met hun performances.

Deel bericht

Laatste nieuws