Menu Sluiten

Maite Hontelé nieuwe zakelijk leider Music Meeting

International Music Meeting Festival heeft een nieuwe artistiek leider, Maite Hontelé.

Hontelé verruilde recentelijk een zeer succesrijk bestaan als latin-trompettist voor een bestaan meer in de luwte.

Daarover is kort geleden de indringende documentaire Ademtocht, de vele gevechten van Maite Hontelé verschenen, die zijn primeur had op de IDFA, en vorige week op tv te zien was.

Maite Hontelé heeft ruimschoots haar sporen verdiend als latin-trompettist en bandleider. Tijdens haar wereldwijde tournees bouwde zij een breed muzieknetwerk op. Hontelé daagt de artiest én het publiek uit met verrassende muzikale samenwerkingen, zorgt voor een zeer breed palet aan muzikale stijlen, en maakt zich hard voor het aandeel vrouwen op het podium. “Music Meeting is een uniek festival. Ik kijk ernaar uit om de identiteit van Music Meeting te versterken en een podium te geven aan het onbekende geluid.”

Sinds het midden van de jaren 90 speelde trompettist Hontelé in diverse (salsa)bands. In 2008 ging ze met Cubop City Big Band naar Colombia voor een optreden tijdens het jazzfestival van Medellín; daarna besloot ze om naar Colombia te verhuizen. Hontelé bleef er ruim tien jaar wonen en vormde er een eigen band. Sinds haar vestiging in Nederland begin dit jaar draagt ze bij aan het programma van Music Meeting.

Music Meeting vindt plaats in Park Brakkenstein te Nijmegen op 30, 31 mei en 1 juni 2020. De kaartverkoop voor Early Bird Tickets start op 6 december aanstaande.

Deel bericht

Laatste nieuws