Menu Sluiten
Onno Smit, Michelle David, Paul Willemsen

Luistersessie met Michelle David & The Gospel Sessions

In Jazzism 3 een luistersessie met Michelle David & The Gospel Sessions. Aan de hand van elf songs worden ze door Sjeng Stokkink bevraagd over hun inspiratiebronnen.

 Onno Smit, Michelle David en Paul Willemsen luisterden naar: Van Morrison – She Gives Me Religion (album: Beautiful Vision, 1982)

Zo’n topvocalist wordt natuurlijk door alle drie herkend. Ze gaan uit hun bol door een hele toepasselijke regel die Morrison zingt: “And the angel of imagination, she lit your fiery vision right.” Smit: “Wow, dat gaat echt over ons!” Onno kwam met het idee voor The Gospel Sessions en Michelle vulde dat meer dan voortreffelijk in. Wat kunnen zij vertellen over hun chemistry? David: “Ik zong al in de Lefties Soul Connection, dus ik kende de heren al en vond ze erg cool. Smit: “Onze chemistry is vooral ijzersterk als we met z’n drieën gaan zitten om liedjes te componeren. Die ontstaan dan even snel als spontaan, nu al drie albums lang.” Toch zei Onno in interviews rondom het debuutalbum op Volume 2 en 3 andere vocalisten te willen inzetten. Smit: “Klopt, we hadden zelfs al gesproken met Ziya alias Blue Flamingo, een dj die ook zingt en gitaar speelt. Maar dat was allemaal vóór ons eerste optreden. Dat vond plaats in de Schellingwouderkerk. Ons debuutalbum duurt 34 minuten, maar we stonden ruim anderhalf uur op het podium. Michelle maakte er een hele show van. Het was een magische ervaring, voor ons en voor het publiek. Paul en ik wisten in één klap zeker: Michelle en niemand anders!” David: “Ik was daar heel blij mee, want ik had een hele nieuwe kant van mezelf ontdekt, doordat ze mij vroegen niet op volle kracht te zingen, zoals iedereen van mij gewend was, maar meer ingetogen.”

Meer van deze luistersessie – met nummers van onder meer Link Wray, Ray Charles en Aretha Franklin – is te lezen in Jazzism 3, nu verkrijgbaar in de winkel.

Deel bericht

Laatste nieuws