Menu Sluiten

Luisteren: Fay Claassen & de WDR Big Band – Feel The Beat

De veelzijdige Nederlandse jazzdiva Fay Claassen bundelde voor haar jongste album de krachten met Belgische zangercomponist-tekstschrijver David Linx en de fameuze WDR Big Band, onder leiding van Magnus Lindgren.

… And Still We Sing heet het album, een parafrase van een van de beroemdste gedichten van de Amerikaanse schrijfster en burgerrechtenactiviste Maya Angelou, … And Still I Rise. Volhouden en je eigen weg volgen, tegen de stroom in, en daar kracht uit putten: dat is de boodschap van dit gedicht waardoor Fay en haar musici zich lieten inspireren.

Op het album staan naast Feel The Beat tracks als Along Goes Betty van David Lynx, en de klassieker In A Sentimental Mood.

De arrangementen zijn van onder meer dirigent Magnus Lindgren en producer Paul Heller. Ook albumproducer Paul Heller arrangeerde enkele stukken van het album, dat verder bijdragen bevat van de Amerikaanse saxofonist Bob Mintzer en zijn landgenooot, pianist en orkestleider Michael Abene.

Fay Claassen is de komende tijd op diverse plaatsen live te horen en te zien, een speellijst vind je op fayclaassen.com.

Deel bericht

Laatste nieuws