Menu Sluiten

Luister naar Goddess Of The Hunt, van Artemis

Volledig vrouwelijke jazzbands zijn een zeldzaamheid. Maar ze zijn er wel. Luister naar Goddess Of The Hunt, van Artemis, met Cécile McLorin Salvant als vocaliste.

Artemis werd vorig jaar getekend door Blue Note. Leider van de band is Renee Rosnes, de Canadese pianiste, componiste en bandleider.  Haar landgenote Ingrid Jensen, die meer dan vijftig albums op haar naam heeft, is trompettist van dienst.

Uit Chili komt Melissa Aldana, de eerste vrouw die ooit de Thelonious Monk Institute Of Jazz International Saxophone Competitie won, in 2013.

Anat Cohen bespeelde als headliner de Village Vanguard, en de Japanse Noriko Ueda studeerde aan Berklee College of Music en won de Charlie Parker Jazz Competition.

Zangeres van het geheel is de bij ons inmiddels welbekende Cecile McLorin Salvant, die al zoveel prijzen in de wacht heeft gesleept dat ze niet meer te tellen zijn. Ze maakte een onuitwisbare indruk op North Sea Jazz 2014, en trad sinds die tijd op vele festivals en in talrijke zalen in de lage landen op.

(foto: Keith Major)

Deel bericht

Laatste nieuws