Menu Sluiten

Live: Jazz For The Millions met Joost Patocka (en zijn All Star Band!)

Onder het motto Jazz For The Millions is drummer Joost Patocka volgende maand vier keer op het podium te zien met een all star band, met repertoire van Monk, via Marsalais en Miles, tot Mengelberg.

Drummer Joost Patocka is bepaald geen onbekende bij het Nederlands jazzpubliek. De afgelopen 30 jaar was hij te zien en te horen in het trio van saxofonist Benjamin Herman, met de zangers Ruben Hein en Rita Reys, met saxofonisten Piet Noordijk en Branford Marsalis, in het trio van gitarist Kurt Rosenwinkel en natuurlijk in de band met collega drummer Stefan Kruger, Krupa & The Genes. Joost tourde in Japan, China, Rusland, de Verenigde Staten, Korea en Europa en is te horen op meer dan 40 albums en cd’.s

Voor zijn nieuwe project vormt hij nu voor het eerst een band om zichzelf heen. De drummer stapt uit de rol als begeleider en treedt naar voren als bandleider om met een, zoals hij dat zelf noemt, All Star Band de hort op gaan en de muziek die hem gevormd heeft verder uit te diepen.

Tijdens dit programma loopt het repertoire zo ongeveer van Monk en Marsalis naar Miles en Mengelberg. De line up wordt gevormd door Francien van Tuinen – zang, Maarten Hogenhuis – altsaxofoon, Jesse van Ruller – gitaar, Phil Donkin – bas en Joost Patocka – drums.

In totaal staan er vier shows op het programma, te weten op 6 februari in het Bimhuis in Amsterdam, op 7 februariin Lantaren Venster, Rotterdam, op 10 februari in Paradox, Tilburg en op 19 februari in  De Toonzaal, Den Bosch.

Voor aanvangstijden en tickets verwijzen wij u naar de websites van de destbetreffende zalen. Let op: sommige concerten vinden ’s middags plaats.

(foto: Jonathan Herman)

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »