Menu Sluiten

Live: Hermine Deurloo en Steve Gadd

In december verscheen hun verrassende album Riverbeast, nu komen ze spelen: Hermine Deurloo en Steve Gadd.

Deurloo kent u inmiddels als een van de beste bespelers van de chromatische mondharmonica, en Steve Gadd is al decennia lang drummer van de buitencategorie, die speelde met iedereen van Chaka Khan tot Herbie Hancock. Op 1 maart treden ze samen op in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer.

Goede mondharmonicaspelers zijn zeldzaam, en we zijn verwend met een meestermuzikant als de in 2016 overleden Toots Thielemans. Gelukkig is daar Hermine Deurloo, die inmiddels een indrukwekkend cv heeft opgebouwd. Afgelopen december verscheen het album Riverbeast, waarop zij samenwerkt met een indrukwekkende band, samengesteld rond drummer Steve Gadd.

Er is geen muziekliefhebber ter wereld die niet ooit een drumtrack van Steve Gadd heeft gehoord. Hij zit al sinds de vroege jaren ’70 in het vak, en vormde zijn eerste band met prog-bassist Tony Levin (Yes, Laurie Anderson, King Crimson). Later ontwikkelde hij zich tot een van de meest gevraagde sessiemuzikanten ter wereld. Zo speelde hij mee op klassieke albums van onder meer Paul Simon, Aretha Franklin, Chick Corea, Steps Ahead en David Sanborn, en speelde hij op Steely Dan’s Aja.

Voor de Nederlandse tour worden Deurloo en Gadd terzijde gestaan door zanger Alain Clark, bassist Tony Scherr (Bill Frisell, Lounge Lizards), fusiongitarist Luca Benedetti  en pianist John Cowherd, muzikaal partner van onder meer Brian Blade. Het gezelschap, dat ook verantwoordelijk was voor de plaatopnamen van Riverbeast, opereert onder de naam The Big Apple Band.

Alle tourdata staan vermeld op de website van Hermine Deurloo.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »