Menu Sluiten

Linus Eppingers underground band neemt de boel over

Op zijn debuutalbum Leaning In speelde gitarist Linus Eppinger in kwartetvorm met de internationaal vermaarde bassist Doug Weiss en drummer Jorge Rossy. Nu is er een tweede album van de in Amsterdam woonachtige Eppinger.

Voor Taking Over vroeg hij de jongere underground versie van zijn kwartet: the LEANING IN Underground. Op het album laat Eppinger mooie melodieën en smaakvolle composities horen. In het samenspel klinken humorvolle riffjes, groovende en pakkende baslijnen en enerverende arrangementen. Naast enkele standards kun je luisteren naar eigen composities, alles in een mix van straight-ahead jazz, bebop en Braziliaanse ritmes.

Eerdere release tour

Tijdens het boeken van de release tour voor Leaning In in 2023, besefte Eppinger al snel dat hij zou eindigen met een aantal optredens die niet zouden voldoen aan de eisen van de band die hij meenam op tournee. Daarom verdeelde hij de tour in een eerste etappe met alle prestigieuze optredens van Rossy en Weiss en een tweede. Dat was de meer ondergrondse etappe, waar de ritmesectie vervangen werd door jongere collega’s. Die werd onderling The LEANING IN Underground tour genoemd.

Muzikale overname

Vol zelfvertrouwen claimde de band deze underdogpositie en besloot de naam aan te houden voor het nieuwe album Taking Over. Het is een mix van de gezamenlijke originals van de band, standards, Braziliaanse nummers en een popballad. De plaat laat de diepe piano/gitaar relatie van Nicolai Daneck en Linus Eppinger horen. De sterke interactie tussen de twee uit zich in vrij en luchtig spel bijvoorbeeld op The Wormhole en Taking Over. De pakkende arrangementen van Love For Sale, Sunny en Wave zetten echt de toon van de plaat. Op Sorry For The Fridge I Bought laat bassist Ties Laarakker zijn serieuze bebop-solo’s horen. De getalenteerde drummer Peter Primus Frosch, vult het drietal aan.

Het album is hier verkrijgbaar.

Deel bericht

Laatste nieuws