Menu Sluiten

Keith Jarretts ‘Bordeaux Concert’ verschijnt in september

Het laatste Franse soloconcert van Keith Jarrett wordt op plaat uitgebracht, dat meldt zijn label ECM Records. Jarretts’ Bordeaux Concert vond plaats op 6 juli 2016 in het Auditorium de l’Opéra National en verschijnt op 30 september. 

Zo’n twee jaar geleden maakte Keith Jarrett bekend dat hij in 2018 getroffen is door twee beroertes. Hij zou waarschijnlijk nooit meer optreden. ECM bracht naar aanleiding van het trieste nieuws Budapest Concert uit. In september volgt nu Bordeaux Concert dat een paar dagen na Jarretts optreden in Budapest is opgenomen.

In een recent interview met NPR’s Nate Chinen vertelt Jarrett dat het herstel van zijn beroertes langzaam gaat en dat onder andere zijn handen nog lang niet functioneren zoals ze ooit deden. Als hij aan de piano zit, doet zijn rechterhand ‘erg weinig’. Hij speelt wat standards en ‘bebop-dingen’.

Speciale aandacht gaat uit naar Part III (zie onderstaande video) dat ter promotie op het album al is uitgebracht. Jarrett vertelt tegen Chinen dat hij bij het horen van het vier minuten durende Part III dacht dat ‘degene die het stuk speelt dat erg goed doet’. Andere onuitgebrachte concerten binnen dezelfde tour als Budapest, Bordeaux en ook München zijn Wenen en Rome. Jarrett verwacht dat deze op termijn ook zullen worden uitgebracht.

 

 

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws