Menu Sluiten

José James naar Jazz In Duketown

José James, Larry Graham en Billy Cobham komen naar Jazz in Duketown, dat van 6 tot en met 9 juni gehouden wordt in ’s Hertogenbosch.
José James, in het gezelschap van onder meer de Japanse trompettist Takuya Kuroda is een van de meest gelauwerde jazz-zangers van dit moment, en wordt wel de jazz-zanger voor de hiphop-generatie genoemd. Larry Graham, voormalig bassist van Sly & the Family Stone en vorig jaar met Prince te gast op North Sea Jazz, komt met zijn band Central Station. Slagwerklegende Billy Cobham (70) kan met een gerust hart één van dde grondleggers van de fusion genoemd worden. Hij speelde met Miles Davis, Carlos Santana en George Benson en maakte samen met John McLaughlin deel uit van het legendarische Mahavishnu Orchestra.

Ook het pianotrio Phronesis en de Brits/Griekse band Kairos4tet zijn aan de line up toegevoegd.
Uit eigen land komen onder meer de Jan Akkerman Band & Eric Vloeimans, Tineke Postma, en de Ploctones. Paul van Kemenades ‘Soul d’Afrique’ wordt ook verwacht, samen met drie Zuid-Afrikaanse jazzmuzikanten. Verder staan Re:freshed Orchestra, afrobeat-gezelschap Koffie, Plastik Soldiers (elektrojazz), Bl3nder (met onder meer Bas van Lier en Def P), Bradley’s Circus, Atanga Boom! en het Belgische OPMOC op het programma.

Jazz in Duketown wordt in het Pinksterweekeinde van 6 tot en met 9 juni op verschillende podia in de Bossche binnenstad gehouden en is gratis toegankelijk.

Meer informatie vind je op http://www.jazzinduketown.nl

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »