Menu Sluiten

Jon Batiste kan net geen record breken bij Grammy Awards

Afgelopen week sleepte jazzpianist Jon Batiste maar liefst elf Grammy-nominaties binnen. Met zijn tweede studioalbum We Are probeerde Batiste een plaat te maken die genres overstijgt. Dat lijkt gelukt nu hij genomineerd is in verschillende categorieën, waaronder jazz, R&B en American Roots.

Acht van de nominaties zijn voor We Are, dat kans maakt om plaat van het jaar te worden. De single Freedom is genomineerd voor het beste nummer en de beste bijbehorende videoclip. Drie nominaties zijn voor zijn grote bijdrage aan de succesvolle Pixar-film Soul. De soundtrack van Soul won in april 2021 al een Oscar voor beste filmmuziek.

 

Michael Jackson en Babyface
Batiste (35), bandleider bij The Late Show met Stephen Colbert is met zijn elf nominaties geen recordhouder. Hij moet Michael Jackson (twaalf nominaties in 1984) en Babyface (twaalf nominaties in 1997) voor zich dulden. Vooralsnog staat hij op een gedeelde plek met rapper Kendrick Lamar, die in 2016 ook elf keer genomineerd werd.

Meeste gewonnen Grammy’s ooit
Het record voor de meeste gewonnen Grammy’s, staat met 31 stuks op naam van dirigent en pianist Georg Solti (1912-1997). Al zijn Grammy’s won hij in de categorie klassiek. De top tien ziet er verder als volgt uit: Quincy Jones (28), Beyoncé (28), Alison Kraus (27), Pierre Boulez (26), Vladimir Horowitz (25), Chick Corea (25), Stevie Wonder (25), John Williams (24) en U2 (22).

Interview met Jon Batiste
Jazzism
sprak Jon Batiste begin dit jaar uitgebreid over onder andere We Are, opgroeien in New Orleans en zijn uiteenlopende samenwerkingen met andere artiesten. Hier lees je een samenvatting van dat interview.

 

Het hele interview met Jon Batiste lezen? Jazzism nummer 1 2021 is na te bestellen via deze site.

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »