Menu Sluiten

John Scofield, Martin Fondse op NPO2

NPO Extra besteedt de komende tijd aandacht aan een aantal concerten van North Sea Jazz. Te zien zijn onder meer John Scofield, The O’Jays, Lou Rawls en Martin Fondse.

Op 10 april staat de aflevering in het teken van de Amerikaanse meestergitarist John Scofield. Hij speelt op woensdag 1 mei in TivoliVredenburg met zijn nieuwe project: Combo 66. Daarom brengt de NPO een greep uit Scofields beste optredens op North Sea Jazz. Ook zijn er interviews met John Scofield te zien.

Vervolgens zijn op 17 april The O’Jays en Lou Rawls aan de beurt. The O’Jays, was een van de belangrijkste groepen van de Philadelphia soul. De groep is bekend van jaren 70-hits als ‘Back Stabbers’ en ‘For The Love Of Money’. The O’Jays komen dezer dagen voor het eerst in 15 jaar met een nieuw album. Meer Philly soul is er van Lou Rawls, bekend van krakers als ‘You’ll Never Find Another Love Like Mine’ en ‘See You When I Get There’.

Tot slot wordt op 24 april aandacht besteed aan het Martin Fondse Orchestra. De Nederlandse componist/arrangeur Martin Fondse kreeg in 2017 de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs van Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Tijdens de afgelopen editie van North Sea Jazz trad hij op met zijn orkest, speciale gasten tijdens deze nog niet eerder uitgezonden show waren trompettist Eric Vloeimans en harpist Remy van Kesteren.

De programma’s van NPO 2 Extra zijn te zien op tv, en online 

Deel bericht

Laatste nieuws