Menu Sluiten

Jazzism tipt nieuwe albums

Met Jazz Not Jazz tipt Jazzism nieuwe albums. Jazz Not Jazz is daarmee de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij vind je hier. Met Makaya McCraven, Craig Taborn, Nabou, BADBADNOTGOOD en meer.

Drummer-producer Makaya McCraven nam Blue Note-klassiekers van Art Blakey, Horace Silver en anderen als basis en maakte daarmee Deciphering The Message, een hedendaags album gespeeld als een één set. Op Shadow Plays heeft Craig Taborn een geheel geïmproviseerde solo pianoconcert vastgelegd waarop hij zijn verbeelding en onwaarschijnlijk goede techniek tentoonspreidt. Verhalende trombone-melodieën omlijst door sferische klanken staan centraal op het debuut You Know van de Belgische band N∆BOU.

Nabou

Rauw, levendig en fris is de beschrijving van Talk Memory, het BADBADNOTGOOD-album met vooral geïmproviseerde studio-optredens. Intra I bevat vooral eigen composities van Theon Cross, die alle mogelijkheden van de tuba tot zijn recht laat komen in een mix van jazz, hiphop en elektronica. Van John Coltrane’s klassieker A Love Supreme is opnieuw een live-opname uitgebracht: Live In Seattle. Met Pharoah Sanders op tweede saxofoon en Donald Garrett op tweede bas. Code Of Being valt op door de prachtige melodieën van de hand van saxofonist-componist James Brandon Lewis, uitgevoerd met zijn kwartet. Lady Blackbird’s bijzondere stemgeluid is te horen op de door soul en jazz beïnvloedde nummers van haar debuut Black Acid Soul.

Black Acid Soul van Lady Blackbird

No Man’s Land is de live opgenomen nieuwe plaat van Kika Sprangers, waarop ze verbinding en emotie muzikaal tot uiting brengt. Een ode aan betere tijden, zo noemt Portico Quartet het album Monument, vol dynamische elektronisch gedreven muziek.

Foto Makaya McCraven: Nolis Anderson

Deel bericht

Laatste nieuws