Menu Sluiten

Ook Jazz On The Sofa gaat online

Oorspronkelijk zou Jazz On The Sofa, het gemoedelijke huiskamer-jazzfestival in Zeist, dit jaar zijn eerste lustrum vieren. Daar kwam wat tussen. Dus ook dat gaat online!

Mark Alban Lotz, multi-instrumentalist, organisator, jazz-scribent en wat al niet meer, organiseert al sinds 2016 Jazz On The Sofa, een programma met jazzmuziek en interviews met artiesten uit Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Cuba en Duitsland. En dat alles in Zeister woonkamers.

Focus op Polen

Het huiskamerfestival in Zeist zou dit jaar haar 5-jarig jubileum vieren met een focus op Polen. Helaas kon dit niet in die vorm doorgaan.

Daarom vindt deze editie plaats als een online festival van maar liefst 6 dagen met zes verschillende acts. De concerten worden vergezeld door gesprekken die artistiek leider Mark Lotz houdt met de artiesten.

Verrassende acts

De line up ziet deze editie weer een aantal verrassende acts. Ditmaal ligt de focus op jonge artiesten met concerten van gitarist en veelvoudig prijswinnaar Gijs Idema (winnaar van de Conservatorium Talent Award in 2020), de Mexicaanse bassiste/vocaliste Fuensanta Mendez (afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam) en trompettist Ruben Drenth (afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium) in duo met bassist Dion Nijland in een programma rond muziek van de Rolling Stones.

Het Artvark Saxophone Quartet zal hun Trance-programma ten gehore brengen èn er is een ontmoeting van de vocaliste Deborah Carter met de Cubaanse pianovirtuoos Abel Marcel. Het Mark Lotz Trio, dat twee keer de Best of 2019 in het NYC Jazz Records Magazine heeft gewonnen komt met het programma rond de LSD-guru Timothy Leary genaamd Turn On, Tune In, Drop Out.

De uitzendingen vinden plaats van dinsdag 2 t/m zondag 7 maart om 20.30 uur en zijn met een geldig ticket nog een week lang te bekijken. Tickets zijn verkrijgbaar voor €10,- per uitzending of als passe-partout voor alle zes uitzendingen voor €40.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.jazzonthesofa.nl

 

 

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws