Menu Sluiten

Jazz Not Jazz: Top 10 nieuwe albums

In deze Top 10 nieuwe albums onder meer Fergus McCreadie, Tigran Hamasyan en Avishai Cohen. Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties.

Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij vind je hier.

Pianist Fergus McCreadie pakt door met zijn tweede album Forest Floor. Jazz waar Schotse folk doorheen sijpelt, op onnavolgbare wijze uitgevoerd. Niet voor niets op 1. Op StandArt speelt Tigran Hamasyan met zijn trio American Standards in verschillende en soms onregelmatige ritmes. Een frisse kijk op oude bekenden. Met een nieuw en jeugdig trio maakt bassist Avishai Cohen Shifting Sands waarop hij volledige vrijheid voor de musici voorstaat. De Braziliaanse jazzfusionartiest Flora Purim viert haar 80ste verjaardag met de release van een eerste studioalbum If You Will is een mix van nieuw materiaal en oude favorieten. Gordon Grdinas Arabische freejazz ensemble Haram speelt samen met gitarist Marc Ribot op Night’s Quietest Hour. De nieuwe trioplaat Opening van Tord Gustavsen verrast door de baspartijen als aanvulling op de wederom smaakvolle composities. John Scofields titelloze album staat vol jazzstandards en eigen werk dat hij opnieuw interpreteert en waarbij hij zichzelf ritmisch begeleidt via een loopstation. The Parable Of The Poet is de achtdelige uitgesponnen suite van vibrafonist Joel Ross. Composities vol verwondering en met diepgang waarbij de vibes belangrijk zijn. Drums, piano en synthesizerklanken mengen smaakvol op Glass Museums tweede album Reflet. Trompettist- componist Marquis Hill sluit af met zijn debuutalbum New Gospel Revisited dat hij opnieuw opnam: creatief en spannend.

Luister hier naar een selectie van de verschillende albums:

Deel bericht

Laatste nieuws