Menu Sluiten

Jazz Not Jazz top 10

Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij vind je hier.

Koploper is dit keer trompettist Avishai Cohen. Naked Truth bevat grotendeels geïmproviseerd muziek, fraai gespeeld met zijn vaste trio in een suite van negen delen. Een groots album.

Met Walter Smith III, Joel Ross, James Francies, Kendrick Scott en Harish Raghavan nam Marquis Hill zijn debuutalbum New Gospel Revisited opnieuw op: creatief en spannend.

Cécile McLorin Salvant heeft een prachtige stem met een groot bereik die ze op Ghost Stories inzet om genres te verbinden. Het album is doordrongen met mystiek en verlangen.

Pianist Tigran Hamasyan improviseert voluit op Amerikaanse standards op zijn album StandArt. Hij speelt samen met Ambrose Akinmusire, Justin Brown en Joshua Redman.

Op Black Radio III onderzoekt Robert Glasper opnieuw verschillende facetten van de zwarte identiteit. Met een indrukwekkende mix aan muzikanten en zangers.

Een exotische sfeer met Afrikaanse grooves vermengt met funk geeft Hert van Lara Rosseel een heel eigen karakter: stijlvol en divers.

Na vijf jaar zijn Binker & Moses terug met Feeding The Machine. Mede dankzij Max Luthert op tape loops en elektronica, klinkt het album ambient, minimalistisch en experimenteel.

Als tiener genoot Brad Mehldau van progrock. Het bleek zijn opstap naar jazz en fusion. Op Jacob’s Ladder geeft de pianist de muziek uit zijn jeugd een plek in zijn jazzoeuvre.

De derde editie van In Common van Walter Smith III en Matthew Stevens staat voor melodieuze harmonieën waarin de muzikanten elkaar de vrije hand geven. Ook met Kris Davis, Dave Holland en Terri Lyne Carrington.

Immanuel Wilkins bevestigt zijn compositietalent op The 7th Hand dat bestaat uit zeven delen die samen suite vormen.  

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »