Menu Sluiten
Oded Tzur

Jazz Not Jazz 4-2022

In deze Top 10 nieuwe albums onder meer Oded Tzur, Gilad Hekselman en Nduduzo Makhathini. Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties.

Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij vind je hier.

1. Oded-Tzur-Isabela

Isabela is een unieke vijfdelige suite van saxofonist Oded Tzur. De vorm is een Indiase raga gebaseerd op improvisatie, de uitvoering is jazz. Poëtische muziek met daarin oplopende intensiteit.

2. Gilad Hekselman-Far Star

De tracks op Far Star zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Daarmee maakt gitarist Gilad Hekselman vooruitstrevende en zeer toegankelijke muziek.

3. Nduduzo Makhatini – In The Spirit Of Ntu

In The Spirit Of Ntu is het tiende album van Nduduzo Makhathini. De composities van de pianist bevatten Zuid-Afrikaanse folk en rituele geluiden gemixt met jazz.

4. Mark Guiliana- The Sound Of Listening

Op Mark Guiliana’s The Sound Of Listening komen akoestische en elektronische invloeden samen.

5. Mary-Halverson-Amaryllus & Belladonna

Mary Halvorson brengt met Amaryllis & Belladonna twee suites uit waarop haar gitaarspel wordt versterkt door strijkers.

6. Kokoroko – Could We Be More

De identiteit van Kokoroko’s bandleden weerspiegelt in de vijftien tracks op Could We Be More. De mix van afrobeat, gospel, jazz en funk geeft vreugdevolle muziek.

7. Fantastic Negrito – White Jesus Black Problems

Op White Jesus Black Problems gooit Fantastic Negrito blues, gospel, rock, country, soul en scheurende gitaren in de blender om het verhaal van zijn voorouders te vertellen.

8. Jasper Høiby – What It Means To Be Human

Planet B is het verhalen vertellende vehicle van bassist Jasper Høiby. Op What It Means To Be Human staat krachtige muziek versterkt met elektronica improviserend op emotievolle toespraken van vooruitstrevende vrouwen.

9. Charles Lloyd Trio – Chapel

Met Chapel brengt Charles Lloyd het eerste album van de serie Trio’s uit. Lloyd speelt zangerig en soulvol en wordt ondersteund door gitarist Bill Frisell en bassist Thomas Morgan. Een warm en helder resultaat.

10. Anteloper – Pink Dolphins

Jaimie Branch en Jason Nazary zijn Anteloper. Op Pink Dolphins improviseren ze met hiphop, elektronische- en drummachine muziek en meer.

Deel bericht

Laatste nieuws