Menu Sluiten

Jazz live en online

We hadden gehoopt op een ander bericht, maar tenminste tot 1 september kunnen we geen concerten en geen festivals bezoeken. Online valt er evenwel veel te beleven. Jazzism zet het op een rij.

Tussen haakjes: op bewaarjeticket.nl kun je lezen wat te doen met jouw reeds gekochte kaartje.

En niet getreurd, verschillende Nederlandse zalen hebben hun archief opengetrokken en plaatsen de beste concerten online. Ook zijn de eerste online liveconcerten al gesignaleerd.

 

TivoliVredenburg

Ook in Utrecht wachten ze op betere tijden. Tot dan kun je ‘live’ kijken naar concerten die eerder zijn opgenomen. Een van onze favorieten is het optreden van Eric Vloeimans feat. Licks & Brains tijdens Transition Festival in 2019.

Ga naar: TivoliVredenburgLive

 

 

Bimhuis

Bassist Jasper Høiby heeft pas een nieuw album uitgebracht Planet B. Hierop komt zijn talent voor componeren volledig tot uiting. Tijdens het concert van 7 maart jl. in Bimhuis speelt Høiby de muziek van deze plaat met Josh Arcoleo op tenorsax en Marc Michel op drums.

Ook te zien: Elliot Galvin, Hermine Deurloo & Steve Gadd en meer.

Ga naar: Bimhuis.nl/tv

Concertgebouw Sessions

Van iets langer geleden is het filmpje van het Concertgebouw. Of beter gezegd: op het Concertgebouw. Trompettist Avishai Cohen speelt op het dak van de concertzaal You Go To My Head. Zijn bekende warme toon, een bekend nummer met op de achtergrond Amsterdam in het voorjaar van 2018. Mooi gedaan.

Ga naar: Concertgebouw Sessions – Avishai Cohen

Paradox

Teus Nobel

In mei wordt iedere vrijdagavond om 20.30 uur een live concert vanuit Paradox gestreamd. Met deze ‘1,5 Meter Sessies’ krijg je toch een beetje een concertgevoel. Via Paradox Live op YouTube en de eigen website zijn de optredens voor iedereen toegankelijk. Met ‘pay what you want’ is het mogelijk een bijdrage te geven die naar de muzikanten gaat.

Programma: 1 mei Jeroen van Vliet Moon Trio, 8 mei Eric van der Westen & Aron Raams, 15 Teus Nobel Liberty Group, 22 mei Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass & Budha Building.

Ga naar: Paradox Tilburg 1,5 Meter Sessies

 

Sanborn Sessions

Niet helemaal hetzelfde, maar zo heerlijk om goede muzikanten te zien creëren: Sanborn Sessions. Saxofonist David Sanborn ontvangt voor iedere sessie een artiest in zijn thuisstudio. Ze praten over muziek, het creatieve proces en jammen met Sanborns band. Daarin onder meer Ben Williams op bas en afwisselend Nate Smith en Billy Kilson op drums. In het eerste seizoen zijn te gast: Kandace Springs, Michael McDonald, Brian Owens en multi-talent Terrace Martin.

Ga naar: Sanborn Sessions

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »