Menu Sluiten

inJazz verzorgt online concerten van o.m. Alexander van Popta, Tijn Wybenga

inJazz gaat moedig door met het streamen van concerten, deze keer vanuit het Bimhuis, Tivoli Vredenburg, Lantaren Venster en Paradox. De eerste artiesten die op deze manier te zien zijn, zijn Alexander van Popta en Tijn Wybenga.

De optredens zijn te zien op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni 2021, en op woensdag 3 november en donderdag 4 november 2021. , zal inJazz optredens streamen van 16 ‘frisse en gretige’ bands en projecten uit Nederland.  De namen van de andere artiesten worden in de loop van de maand bekend gemaakt.

,,Tijdens de coronapandemie maken Nederlandse muzikanten nog steeds geweldige nieuwe muziek – misschien wel meer dan ooit. Muziek die bedoeld is om gehoord en genoten te worden door zowel publiek als programmeurs! Des te meer reden voor inJazz en Buma om te blijven promoten en verbinden. Als Nederlands belangrijkste netwerkevenement voor componisten en musici in de jazzmuziek en aanverwante genres, zal inJazz 2021 zich richten op een krachtig showcaseprogramma,” zo meldt organisator BUMA Cultuur.

Op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni, en op woensdag 3 november en donderdag 4 november, worden in totaal 16 zorgvuldig geselecteerde bands en projecten gepresenteerd door middel van optredens die worden opgenomen op jazzpodia als BIMHUIS (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), LantarenVenster (Rotterdam) en Paradox (Tilburg).

Rondom deze showcasepakketten biedt inJazz samen met Dutch Performing Arts ,,effectieve manieren om de betreffende acts in contact te brengen met promotors en andere muziekprofessionals van over de hele wereld. Via onze nieuwsbrief en social media kanalen houden we het grote publiek op de hoogte van de stappen die wij, en de artiesten met ons, zullen zetten,’’ aldus de organisatie.

Pianist, componist, arrangeur en producer Alexander van Popta groeide op rond de platencollectie van zijn ouders. Hij studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium en kreeg in New York les van Aaron Parks. Als musical director van het Re:Freshed Orchestra en als sideman van o.a. Gregory Porter en Benjamin Herman trad hij over de hele wereld op. Met zijn band Alexander nam hij in 2020 het album Methods To Madness op. Een tweede album wordt in de herfst van dit jaar verwacht.

Geïnspireerd door de aanpak van hiphoplegende J Dilla, componeert Tijn Wybenga door het samplen, stretchen, verknippen en transformeren van speciaal door hem opgenomen solostukken. Talentontwikkelingsplatform BIMHUIS Productions omarmde Tijns visie en liet hem zijn muzikale droom verwezenlijken: het formeren van een veertienkoppige band genaamd AM.OK, vol bekende namen uit de Nederlandse jazzscene, met blazers, ritmesectie en strijkkwartet, die zijn muziek live voor het voetlicht brengt.

Meer informatie is te vinden op inJazz.nl

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »