Menu Sluiten

InJazz gaat online

Gedwongen door de omstandigheden gaat ook inJazz, de jaarlijkse netwerk- en muzieksamenkomst van de Nederlandse jazzwereld, dit jaar online.

Op 25 en 26 juni speelt het programma zich af, met discussies en presentaties, ‘matchmaking sessions’ en de bekendmaking van de Buma Boy Edgar Prijs 2020.

RIVM-richtlijnen

Vanzelfsprekend is er ook live muziek, van onder meer SIMIO, Xavi Torres, Eran Har Even / World Citizen, Jan Geijtenbeek trio feat. Thomas Pol en Niek de Bruijn, John Frost, CANVAS, Franz von Chossy Trio, Bonsai Panda, Kika Sprangers Quintet en Ntjam Rosie.
Het festival wordt live gestreamd vanuit LantarenVenster en het Bimhuis. inJazz volgt bij het organiseren van de online editie de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit betekent onder meer dat de conferentie online plaatsvindt en dat er bij de festivalacts in LantarenVenster en BIMHUIS geen publiek aanwezig zal zijn.

Online podium

Ikaros van Duppen, directeur van InJazz: “In tijden als deze is het extra belangrijk dat we er zijn voor de jazzscene, voor de muzikanten en andere muziekprofessionals. Om te laten zien waarom deze sector zo van belang is en om gezamenlijk naar de toekomst te kijken. Vanuit Buma Cultuur steunen we de muzikanten in deze moeilijke tijd met het programmeren van hun optredens. Het helpt ze financieel en we bieden hen een online podium waar ze zich kunnen presenteren aan de (inter)nationale markt. Dit is een inJazz-waardig alternatief.”

Meer info vind je op inJazz.nl

Deel bericht

Laatste nieuws