Menu Sluiten

In nieuwe Jazzism: jazz die het hart raakt

In het coverartikel benoemt Christian McBride wat volgens hem het probleem is van jazzmuziek: “Het is te intellectueel en het is te prekerig.” Vervolgens komt hij met de oplossing: bij jazz gaat het om het raken van het hart.

Dat onderschrijft Leon Bridges volledig in het interview dat we met hem hadden. Shelby J. vertelt over haar jarenlange samenwerking met Prince en over het album Welcome 2 America. De Nederlandse drummer Yoràn Vroom haalt inspiratie uit jaren ’70 fusion voor zijn eerste eigen album. “Afrobeat is ons muzikaal erfgoed”, zeggen Femi Kuti en zijn zoon Made en leggen uit hoe dat zit.

Verder in dit nummer: Volgens H.E.R. is r&b springlevend, verklaren De Beren Gieren dat ze constant in transitie zijn, de nieuwe Engelse openbaring Emma-Jean Thackray en komen we erachter dat Prince van grote invloed is op nieuwe muziek

Dat alles en meer in de nieuwste editie van Jazzism. Bij abonnees valt het magazine op 13 augustus op de deurmat. Via de website Jazzism.nl is de nieuwe editie te bestellen. Ook is Jazzism weer verkrijgbaar bij de bladenwinkels.

Deel bericht

Laatste nieuws