Menu Sluiten

Ibrahim Maalouf, Wynton Marsalis op Gent Jazz 2020

Ibrahim Maalouf, Jazz at Lincoln Center Orchestra met Wynton Marsalis, Gary Bartz & Maisha, Darcy James Argue’s Secret Society, Yes! Trio, Antoine Pierre Urbex Electric ‘Suspended’ en Tigran Hamasyan zijn grote jazznamen op het Gent Jazz Festival 2020.

Gent Jazz vindt plaats van 8 tot en met 18 juli op de Bijlokesite in Gent. Het festival wordt dit jaar voor de negentiende keer gehouden.

Eerder was al bekend gemaakt dat Sting en Van Morrison naar Gent komen.

Op vrijdag 10 juli treedt Ibrahim Maalouf aan als headliner. De Frans-Libanese trompettist komt met zijn recente album S3NS in de bagage. Verder staat: het Britse jazzcollectief Maisha op het programma, met de roemruchte Amerikaanse jazzsaxofonist Gary Bartz, voor een hommage aan diens invloedrijke fusionplaten. Ook Tigran Hamasayan staat voor die dag op het programma.

Woensdag 8 juli strijkt  Wynton Marsalis in Gent neer met hét prestigeproject van de hedendaagse jazzscene: Jazz at Lincoln Center Orchestra. Met Secret Society brengt Darcy James Argue zijn eigenzinnige versie van de big bandmuziek, terwijl het Yes! Trio van Omar Avital een uitbundige invulling geeft aan klassiekers uit het grote pianotriorepertoire.

Donderdag 9 juli, exact vijftig jaar na de release van Bitches Brew van Miles Davis, laat de Belgische drummer Antoine Pierre op geheel eigen wijze horen dat de invloed van dat album nog steeds immens is.

(foto: Yann Orhan)

Deel bericht

Laatste nieuws