Menu Sluiten
Curtis Harding

Hopeful, de nieuwe video van Curtis Harding

Curtis Harding simpelweg een ‘soul man’ noemen doet hem te kort. Zijn stem laat een breed scala aan emoties horen: pijn, plezier, verlangen, tederheid, verdriet maar ook kracht. De nieuwe single Hopeful laat een optimistische kant van Harding zien.

De regie van de videoclip lag in handen van fotojournalist Lynsey Weatherspoon. De zwart-wit video werd gefilmd in het West End van Atlanta en bevat beelden van een muurschildering van John Lewis en recente Black Lives Matter-protesten. Over de clip zegt regisseur Weatherspoon: “Het maken van de video voor ‘Hopeful’ werkte erg verlichtend omdat het mij de kans gaf om te reflecteren over alles wat er was gebeurd in 2020. De single straalt uit wat we allemaal voelen en hoe we kunnen evolueren naar de hoop voor onze toekomst. De energie die Curtis meebracht, was ongeëvenaard. Hij verdiepte zich in het proces, wat ons hielp een sterke verhaallijn voor de video te creëren. De betekenis van de song kreeg ook veel meer kracht door bepaalde delen van Atlanta als achtergrond te laten fungeren. Dit maakte het project tot een succes. Ik ben ervan overtuigd dat ‘Hopeful’ in staat is een gevoel van rust te brengen in een wereld waar we snakken naar liefde en vrede.”

’Ik schreef ‘Hopeful’ al een tijd geleden maar in theorie overstijgt het tijd en plaats’, legt Harding uit. ‘Ik heb altijd geprobeerd hoop uit te dragen waar ik ook was. Duisternis vindt ons allemaal, daarentegen geeft hoop ons de kracht om op zoek te gaan naar het licht’.

Voor het album ‘Face Your Fear’ uit 2017, werkte Harding samen met zijn vaste collaborator Sam Cohen en superproducent Danger Mouse. New York Magazine schreef over dit album: “With a scorching voice like his, the funk is eternal”. De track ‘On And On’ van het album was onlangs te zien in de slotscène van de Marvel Studios miniserie ‘The Falcon and the Winter Soldier’ op Disney Plus.

Harding voedt zijn psychedelische sound met de essentie van soul, maar voelt zich niet alleen gebonden aan dit genre. In plaats daarvan brengen zijn liedjes een eclectische mix van genres, die zijn voortgekomen uit de vele muzikale levenslessen die hij door de jaren heen heeft meegekregen. Muziek werd hem als kind zijnde al met de paplepel ingegoten vanwege zijn gospel- zingende moeder. Zijn nomadische jeugd bracht hem in aanraking met een keur aan muziekstijlen. Harding werkte in de jaren die volgden met zowel Cee-Lo Green als The Black Lips. Al die invloeden maken zijn muziek nu tot een genre op zich. Door deze vele ervaringen heeft hij de donkere kanten van het leven volledig omarmd.

Alle opbrengsten van de videoclip worden gedoneerd aan Know Your Rights Camp. 

(foto: Matt Correia)

Deel bericht

Laatste nieuws