Menu Sluiten

Hommage aan Duke Ellington door JOC

Met een hommage aan Duke Ellington gaat het Jazz Orchestra of the Concertgebouw 6 keer optreden met vocaliste Anna Serierse. Het orkest staat onder leiding van Dennis Mackrel.

‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ – Het is één van de vele hits van jazzlegende Duke Ellington. Maar ‘The Duke’ liet zich ook sterk inspireren door klassieke muziek. En hij bracht jazz- en symfonieorkest dichter bij elkaar.
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw blikt nu, 50 jaar na zijn dood, terug op het veelzijdige oeuvre van The Duke. Naast een nieuwe bewerking van Griegs Peer Gynt Suite hoor je ook de vele klassiekers die Ellington samen met Ella Fitzgerald opnam. In dit concert vertolkt door de Edison-winnende jazzvocalist Anna Serierse. Ook wordt met een aantal jonge jazztalenten de invloed van Ellington op de hedendaagse jazz onderzocht. Het concert wordt geleid door de Amerikaanse dirigent Dennis Mackrel. Of je nu jazzfan bent of een liefhebber van klassiek, dit concert mag je niet missen!
Foto: Karoly Enyed
Klik hier voor alle speeldata 

Deel bericht

Laatste nieuws