Menu Sluiten

Herbie Hancock in november naar Utrecht

Jazzlegende Herbie Hancock komt in november voor een exclusieve show naar TivoliVredenburg in Utrecht.

Op 4 november komt Hancock naar de Domstad, met een voltallige band, waarvan de line up binnenkort bekend wordt gemaakt.

De show maakt deel uit van een Europese tour, die de jazzmusicus in november voor vijf shows van Italië naar Brussel voert.

Momenteel tourt Herbie Hancock door de Verenigde Staten, met Vinnie Colaiuta, James Genus, Lionel Loueke en Terrace Martin in zijn band. Het is onduidelijk of deze musici ook meekomen naar Europa.

De carriere van Hancock beslaat meer dan een halve eeuw. Al op zeer jonge leeftijd speelde hij Mozart met het Symphony Orchestra van Chicago, vlak daarna vroeg Donald Byrd hem voor zijn band, waarna hij een contract tekende bij Blue Note.

Mongo Santamaria coverde zijn Watermelon Man, waarmee zijn naam gevestigd was.

Zijn carrière kwam tot grote bloei in het baanbrekende kwintet van Miles Davis, waarbij hij aan de wieg van fusion stond. Na zijn tijd bij Davis richtte hij The Headhunters op, bekend om de combinatie van elektrische jazz met funk en rock.

Met nummers als Rockit en Future Shock drukte Hancock zijn stempel op de elektronische dansmuziek, maar daarnaast bleef hij ook werken met Wayne Shorter, Ron Carter en Tony Williams.

Sindsdien heeft hij gewerkt met alle groten der aarde, zoals Chick Corea, Wynton Marsalis, Pat Metheny, John Scofield, Branford Marsalis, Steve Wonder, Joni Mitchell en meer.

Twee jaar geleden was Herbie Hancock nog te zien op het Rock It Festival in de Oosterpoort in Groningen.

Meer info en tickets op TivoliVredenburg.nl

Deel bericht

Laatste nieuws