Menu Sluiten

Genomineerden Paul Acket Award bekend

De genomineerden voor de Paul Acket Award 2014 zijn bekend. Onder meer Ambrose Akinmusire, Ibrahim Maalouf en Mark Guiliana behoren tot de kanshebbers. Onder de genomineerden bevinden zich vijf Nederlandse musici, te weten Harmen Fraanje, Joris Roelofs, Bram Stadhouders, Ben van Gelder en Oscar Jan Hoogland.

De Paul Acket Award is in het leven geroepen om jazzmusici wereldwijd onder de aandacht te brengen. De prijs is vernoemd naar de fameuze Scheveningse impressario en concertorganisator die onder meer aan de wieg stond van het North Sea Jazz Festival, waar traditiegetrouw de prijs wordt uitgereikt. Wie de prijs krijgt, wordt bepaald door professionals uit het jazzcircuit.

De Israëlische muzikante Anat Cohen won de Award in 2013. Andere winnaars waren Craig Taborn, Arve Henriksen en Christian Scott.
De kaartverkoop voor North Sea Jazz 2014, dat gehouden wordt van 11 tot en met 13 juli, is inmiddels gestart. Op het programma staan inmiddels Ibrahim Maalouf, Gregory Porter, Joss Stone en Walter Trout.

Deel bericht

Laatste nieuws