Menu Sluiten

Festival Stranger than Paranoia gaat door: niet afblazen maar doorblazen!

De 28e editie is al twee keer verzet. Niet afblazen maar doorblazen is het credo van saxofonist en festivaldirecteur Paul van Kemenade. Deze versie zal de boeken ingaan als ‘de corona editie’.

Door Emil Roes

Stranger than Paranoia is al sinds 1993 een terugkerend en smaakmakend festival. Ieder jaar weet Paul van Kemenade een verrassend programma neer te zetten. Het programma wordt op meerdere dagen op verschillende locaties uitgevoerd.

In editie 2020 was zowel de planning als de vorm vooraf niet te voorspellen. Maar alles lijkt nu toch zijn vorm te krijgen in meerdere livestream concerten.

Op 13 februari in Den Bosch vanuit de Willem Twee toonzaal zijn dat Duo Han Bennink – Guus Janssen en Trio Mariá Portugal – Jasper van ’t Hof – Paul van Kemenade en in de avond Trio Ernst Reijseger – Harmen Fraanje – Mola Sylla met na de pauze ‘Bonsai Panda’.

Op 14 februari Prashant Samlal Quartet en Smandem. Op 15 februari volgt Paradox in Tilburg met Trio Maria Portugal – Jasper van ’t Hof – Paul van Kemenade en vervolgens het ICP Orkest.

Het festival sluit af op Podium JIN in Nijmegen met Paul van Kemenade / Budha Building en na de pauze ICP Orchestra (Instant Composers Pool).

Op de websites van de desbetreffende zalen vind je meer informatie over het programma, en de exacte aanvangstijden. 

Deel bericht

Laatste nieuws