Menu Sluiten

European Blues Challenge komt naar Nederland

Op 17 en 18 april organiseert de Dutch Blues Foundation de Europese versie van de Blues Challenge. Vertegenwoordigers van 25 Europese landen komen naar het Zaantheater in Zaandam voor deze prestigieuze creatieve uitdaging.Voor Nederland speelt de Dave Warmerdam Band.

Door Rien Wisse

Eerder vond dit evenement plaats in onder meer Toulouse, Riga, Berlijn en vorig jaar op de Azoren.

De Haarlemmermeerse Dave Warmerdam Band vertegenwoordigt Nederland omdat de band de Nederlandse editie vorig jaar won. De band bestaat uit twintigers met naast toetsenist Warmerdam hoofdrollen voor zangeres Janne Timmer en gitarist Sonny Ray. De band speelt een mengvorm van blues, jazz en fusion in zowel covers als eigen werk.

Het doel van de Dutch Blues Foundation is vooral de blueswereld in Nederland te verbinden en promoten. Dat doen ze door de evenementen op te zetten als de Dutch Blues Challenge en de uitreiking van Dutch Blues Awards.

Vanaf 2010 is Nederland vertegenwoordigd tijdens de International Blues Challenge in Memphis door zowel een solo/duo act als een band. Bovendien neemt sinds 2011 de band tevens deel aan de European Blues Challenge. En met succes want Ragtime Rumours, Phil Bee’s Freedom en de Dynamite Blues Band hebben goed gepresteerd. Vaak leiden die resultaten naar grotere en internationale podia.

Het wedstrijdelement wordt niet benadrukt. De challenge is eerder een uitdaging voor artiesten die zich willen profileren. En ook al gaan ze niet naar Memphis, ze zijn wel gezien en gehoord door boekingsagenten.

Deel bericht

Laatste nieuws