Menu Sluiten
Fay Claassen & Cor Bakker

Eerbetoon aan jazzpromotor Bob Hagen

Steunend op zijn wandelstok stond jazzpromotor Bob Hagen (net 85 geworden) woensdagavond 22 mei op het podium van het Bimhuis. Alsof hij Johan van Oldenbarnevelt zelf was.

(Klik op bovenstaande foto voor een vergroting. Foto door Ingrid de Jonge)

Maar anders dan bij ‘Hollants vader’ wachtte hem geen beul maar wel Bimhuis-directeur Mijke Loeven, die de jubilaris een fraaie plaquette aanbood. De man die na zijn pensioen de Jazz Impuls-concerten en het label Jazz ‘n Pulz opzette, werd met name door toedoen van zangeres Fay Claassen in het zonnetje gezet door een lange rij Nederlandse jazzsterren.

Allicht; door zijn niet aflatende inzet – ook niet na een zeer zwaar auto-ongeluk – lukte het Hagen om een nieuw publiek naar de jazz toe te krijgen, tot het subsidiebeleid van het rijk geen interesse meer voor jazz vertoonde.

Hagen schreef er onlangs nog een boze Open Brief over, te lezen op de website Jazzimpuls.nl. Maar grootheden als Ack van Rooyen, John Engels jr., Fay Claassen en Toon Roos waren graag naar het eerbetoon voor Hagen gekomen.

Trombonist Bart van Lier had er zelfs een fraai nieuw stuk voor geschreven: Ballad for Bob. Zoals presentator Coen de Jonge het samenvatte: de man is aimabel, gedreven, volhardend en perfectionistisch.

En dat allemaal voor zijn grote liefde, de jazz.

(Door omstandigheden waren we niet in staat eerder aandacht te besteden aan deze memorabele avond. We vonden het belangrijk genoeg om dat, enige tijd na dato, alsnog te doen, red.)

Deel bericht

Laatste nieuws