Menu Sluiten

Edison-publieksprijs naar Fay Claassen

De Edison Publieks Prijs gaat dit jaar naar het album Luck Child van jazzzangeres Fay Claassen dat veruit de meeste stemmen kreeg.

 De prijs wordt aanstaande vrijdag aan haar uitgereikt tijdens Edison Jazz/World 2018 in LantarenVenster – Rotterdam. Claassen neemt deze avond maar liefst twee Edisons mee naar huis; zij ontvangt ook een Edison voor haar winnende album in de jurycategorie Jazz Vocaal Nationaal.

Jazzism.nl doet uitgebreid verslag van de Edisons. Hou de site in de gaten.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Het publiek kon de maand mei via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Er kon gestemd worden op acht genomineerde albums. De meeste stemmen gingen naar Luck Child van Fay Claassen, gevolgd door New Cool Collective met Electric Monkey Sessions 2 en Krupa & The Genes met het album Two.

Edison Jazz/World in Rotterdam
Edison Jazz/World is ook dit jaar weer onderdeel van het fringe festival North Sea Round Town, dat in de periode van 23 juni t/m 15 juli met ruim 300 programma’s op meer dan 100 locaties het North Sea Jazz festival inluidt.

Het evenement heeft dit jaar als nieuwe huisvesting LantarenVenster. Met hét jazzpodium van Rotterdam en omstreken heeft Edison Jazz/World een mooie locatiepartner gevonden. Op 6 juli zullen oeuvreprijswinnaars Carel Kraayenhof en de Braziliaanse jazzpianiste Eliane Elias en de winnaars Fay Claassen, Yuri Honing Acoustic Quartet en New Cool Collective hier hun Edison hoogstpersoonlijk in ontvangst komen nemen. Tijdens de uitreikingen maken zij allen hun muzikale opwachting. Elias zal een uur durend concert verzorgen samen met bassist Marc Johnson en drummer Tiago Michelin. Kaarten hiervoor kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via www.lantarenvenster.nl of op locatie aan de kassa.

Nieuw – Edison Jam 2018
Op voorspraak van de Edison Stichting heeft contrabassist Jasper Somsen een keur aan nationale en Rotterdamse jazzmusici uitgenodigd voor een unieke feestelijke jamsessie tijdens de Edison Jazz/World Music uitreiking in LantarenVenster. Deze jamsessie belooft een spetterende afsluiting te worden van een gedenkwaardige avond welke plaatsvindt in de foyer en gratis toegankelijk is voor publiek.

Deelnemende musici; Agnes Gosling – Zang, Ellister van der Molen – Trompet, Kika Sprangers – Sopraan Sax, Jasper van Damme – Alt Sax, Tom Beek – Tenor Sax
Ilja Reijngoud – Trombone, Maurice Rugebregt – Gitaar, Juraj Stanik – Piano, Jasper Somsen – Contrabas, Jasper van Hulten – Drums, Martin Verdonk – Percussie.

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.

Deel bericht

Laatste nieuws