Menu Sluiten

Dutch Jazz Jam: Boy Edgar Prijs

Tijdens ‘Dutch Jazz Jam: Boy Edgar Prijs’ speelt het Metropole Orkest met vier Nederlandse jazzhelden. Saxofonist Benjamin Herman, gitarist Corrie van Binsbergen, pianist Jeroen van Vliet en Componist des Vaderlands arrangeur-musicus Martin Fondse.

De solisten zijn allemaal winnaars van de befaamde Boy Edgar Prijs, de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor jazz en geïmproviseerde muziek. Ze hebben hun sporen in de Nederlandse jazzgeschiedenis ruimschoots verdiend en gaven als bandleiders en initiatiefnemers vorm aan talrijke projecten die toonaangevend zijn voor de jazz in Nederland. De presentatie is in handen van Winfried Baijens, die naast journalist en presentator ook groot jazzliefhebber is.

24 maart – LantarenVenster, Rotterdam

29 maart – Schouwburg en Concertzaal Tilburg

6 april – Meervaart Theater, Amsterdam

Martin Fondse kreeg van de Boy Edgar Stichting een compositieopdracht die tijdens de concertreeks in première gaat. Het stuk heet Family Portrait en zal features bevatten voor alle solisten.

Het concert begint met Benjamin Herman’s energieke A Man With A Plan van het album Deal uit 2012. Daarnaast speelt hij met het Metropole Orkest muziek die hij schreef voor een documentaire over de Citroën SM.

De setlist bevat verder een aantal favoriete composities van elk van de solisten. Zo neemt Jeroen van Vliet bijvoorbeeld Treasure mee naar het orkest, een prachtig nummer van zijn nieuwe duoalbum met Mete Erker. Maar ook muziek van de diverse groepen waar hij deel van uitmaakt (Estafest, Sikeda, Jeroen van Vliet Trio) krijgt een orkestrale bewerking.

En voor Corrie van Binsbergen, die bij deze concertreeks voor het laatst op het podium zal staan als uitvoerend musicus, kon een nieuwe bewerking van haar Frank Zappa-tribute Zoot Suit niet ontbreken

Deel bericht

Laatste nieuws